Drent in Toronto

De vlucht van Amsterdam naar Toronto via Philadelphia verloopt voorspoedig. Het laatste deel vliegen we in een klein Bombardier vliegtuig. Op de grond is het Canadese dollars regelen, een chagrijnige buschauffeur ontmoeten die geen change heeft en op het metrostation richting stad komen we gelijk de eerste dorpsgek tegen: we willen weten of ons kaartje ook geldig is voor de metro en krijgen als antwoord een omstandige uitleg over hoe een metro werkt. Ok… Het hostel ligt om de hoek van het uitstapstation en omdat het al avond, voor onszelf nacht, is eten we nog even een hapje en laten dan Toronto voor wat het is. De volgende ochtend eten gaan we richting CN Tower, een enorm hoge toren bedoeld als tourist trap. Het zicht is goed en we kijken uit over de stad en werpen zo ook even een blik in het Rogers stadion. In de buurt van de CN Tower zien een soort witte fietsenplan voor C$ 5 per fiets per dag, wel elk half uur inleveren. Dat is wat voor ons.

We toeren even langs het water en dan verder Downtown in, zien het oude stadhuis, gaan het grote winkelcentrum Eaton Centre even in en crossen dan langs de universiteit. Downtown is het Toronto International Film Festival niet missen, want her en der staan plukjes fans bij hotels op beroemdheden te wachten en staan er lange rijen bij bioscopen. Daarna nog even door Kensington Market heen wandelen. Dit is een wat ‘verloederde’ buurt met kleine winkeltjes, cafe’tjes enzovoort. Het deed allemaal een beetje hippie-achtig aan. De dagsluiting doen we door een paar bellen Pepsi voor praktisch nop bij een pubachtige tent te drinken, gratis refill (?!) bleek. Ons eten halen we bij een Chinees, en van het goeie soort want we waren praktisch de enige Westerlingen in de tent naast horden Chinezen.

De volgende dag zijn we eigenlijk al klaar met Toronto. We toeren even naar het aparta Casa Loma, een Engels kasteeltje gebouwd in 1911 als woning voor een ons onbekende rijkaard. Niet de moeite van het toegangsticket. We lunchen wat in de stad en pakken dan de ferry naar een eilandje voor de kust van Toronto. Het weer is nog steeds mooi en nadat we even met een fiets over het eilandje zijn gesjeesd, komen we even bij. Veel meer doen we deze dag ook niet meer. Morgen vroeg op voor de bus naar Niagara Falls.

Foto’s hier: https://picasaweb.google.com/martin.vanelp/Toronto

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s