Drent in Niagara Falls en Boston

Na twee nachten Toronto pakken we vroeg in de ochtend de bus naar de Niagara Falls. We overnachten in het ACBB hostel, net even anders dan anders: de eigenaar met lange bos haar stelt zich voor, vraagt naar onze namen en gaat er prat op dat zijn hostel geen afzichtelijk rek met advertentiefoldertjes heeft. In de loop van de twee dagen (een nacht) dat we in zijn hostel zijn, blijkt dat hij er prijzen mee heeft gewonnen, er geen lockers zijn en er toch nooit wat is gestolen en hij al met al een eigen kijk heeft op wat hostel moet zijn. Prima plek.

Niagara Falls aan de Canadese zijde is apart. Tussen het hostel en de watervallen ligt een enorme ‘tourist trap’: spookhuizen, een handvol wassenbeeldenmusea, speelhallen, vreettenten enzovoort. Dat hebben we maar geskipt. We hebben ons eerst naar het Brock monument laten sturen ter nagedachtenis aan de legerleider die de Amerikanen namens de Engelsen versloeg en Canada zo vrij van Amerikanen hield. Daarna pakken we de Maid of the Mist die ons langs de watervallen voert op een boot: een natte maar leuke ervaring. De volgende dag steken we de grens over en staan we in Niagara Falls USA. Het contrast tussen beide zijden is opvallend en boeiend: aan de Canadese kant mag ‘alles’ en is het volgebouwd met gekkigheid en casino’s, terwijl de Amerikaanse kant rustiger is en her en der de dichtgetimmerde huizen opvallen. Aan de Amerikaanse kant bezoeken we Cave of the Winds: op slippers met een plastic poncho wandel je over een houten stellage vlak langs de waterval. Erg leuk om te doen!

Na twee dagen Niagara Falls vliegen we naar Boston, ondermeer bekend van de Boston Tea Party een markante gebeurtenis aan de voet van de Onafhankelijkheidsoorlog. Boston doet een stuk rijker, netter en schoner aan dan Niagara Falls USA. De VS stijgen weer in waarde, want NF deed niet denken aan een rijke moderne wereldmacht, daar lijkt het in Boston meer op. We wandelen hier de historische route (‘Freedom Trail’) door de stad langs monumenten rond de Onafhankelijkheidsoorlog. De volgende dag besteden we aan de campussen van MIT en Harvard. De tour over MIT doet vooral aan een introductiedag in Nederland denken en MIT weet eigenlijk weinig indruk te maken. De Harvard tour gaat meer op de historie van Harvard in en Harvard maakt in ieder geval op mij wat meer indruk. Harvard doet aan als een dorpje met veel groen en enkele academische gebouwen verspreid tussen de woongebouwen. Morgen pakken we de auto via de kust naar New York!

Foto’s hier:
https://picasaweb.google.com/martin.vanelp/NiagaraFalls
https://picasaweb.google.com/martin.vanelp/Boston

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s