Drent in Maryland en Washington

We ontwaken in Baltimore en parkeren de auto ‘s ochtends bij een lightrail station en gaan de stad in. We gaan even naar het beste ziekenhuis van de VS: John Hopkins Hospital. Daarna wandelen we een stuk door de stad om weer richting auto te gaan. Volgende halte is Annapolis, hoofdstad van de staat Maryland en thuishaven van de Naval Academy. Leuk stadje, doet meer Europees gezellig aan dan de meeste andere Amerikaanse plaatsen tot nu toe. Vanuit Annapolis rijden we naar een mall in Queenstown over een enorme tweelingbrug, indrukwekkend. Hierna is het op naar onze laatste halte voor de terugreis: Washington DC.

We overnachten weer in een boeiend hostel blijkt. Zo is onze kamer tevens de aangewezen route voor het personeel om op hun rook-/relaxbalkon te komen, lijkt het. Juist… Uiteindelijk wel een hostel met een eigen karakter. De volgende ochtend bijvoorbeeld aan de ‘pancakes’, maar dan van het type zwaar-op-de-maag. We gaan eerst naar het Supreme Court en krijg daar een half uur uitleg over de werking van het hoogste rechtsorgaan van de Verenigde Staten en wel in dé rechtszaal. Boeiend en leuk om daar gezeten te hebben. Vervolgens lopen we via Capitol Hill naar het Air en Space Museum, dat gratis toegankelijk is. Hier besteden we onze middag waarna we naar het Washington Monument en het Witte Huis lopen. Paar foto’s verder en we stiefelen naar China Town, eten wat en keren dan terug naar het hostel.

Op onze laatste hele dag krijgen we eerst een interessante rondleiding in het Capitool. Ook nemen we even een kijkje in de vergaderzaal van het Huis van Afgevaardigden. We pakken vervolgens de fiets voor een tochtje door de stad naar het Lincoln en Jefferson Memorial. De metro brengt ons naar het Pentagon waarbij we ook even langs het Memorial voor 9/11 daar lopen en de plek waar het vliegtuig binnenkwam is door de ander kleur steen nog te zien. Voor de rest doen we het rustig aan en op de allerlaatste dag is het niet anders dan reizen geblazen.

Foto’s hier:
https://picasaweb.google.com/martin.vanelp/MarylandEnWashington

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s