Drent tussen Boston en New York

Na soepel de auto opgehaald te hebben rijden we naar Lexington voor het Minute Man Statue om daarna richting Concord voor het Minute Men Historical Park, of iets van die strekking, te gaan. Beide plaatsjes speelden een rol bij het begin van de Onafhankelijkheidsoorlog en in het park zien we een korte film over hoe een en ander gelopen is: een klassiek verhaal over hoe overmoed voor de val komt, in dit geval die van de Engelsen. Interessant. We rijden verder terug in de tijd naar Plymouth waar de pelgrims met de Mayflower voet aan wal zetten in 1620. Zij stichten hier een kolonie en we laten ons rondleiden door Jenney’s Grist Mill, de oudst nog werkende watermolen van de Verenigde Staten. Erg leuke rondleiding. Hierna rijden we toeristisch door naar onze slaapplek in Hyannis van waaruit we Cape Cod gaan verkennen.

Helaas laat het weer ons een beetje in de steek tijdens onze dag Cape Cod. Het is bewolk, winderig en met nog geen 15 graden niet erg aantrekkelijk om van de kustplaatsjes te genieten. We toeren wel met de auto door Yarmouth, Chatham en weer terug naar Hyannis om even bij het JFK Memorial te kijken. We zijn deze dag zo snel ‘klaar’ dat we mooi de tijd hebben voor het draaien van een was. ‘s Avonds doen we ons, als beloning voor ons geluier deze dag, tegoed aan de Braziliaanse all-you-can-eat grill in Hyannis. Prima!

We verlaten Hyannis voor een rit richting Providence. In Providence wandelen we over de campus van Brown University (ook Ivy League) en deze spreekt meer aan dan die van MIT of Harvard door minder massaal te zijn en de uitstraling van de bebouwing. Hierna wandelen we nog even door Providence, maar het stadje weet niet echt te bekoren. Door naar Newport om vanuit de auto ons te ‘vergapen’ aan de daar gebouwde grote imposante landhuizen, erf na erf weer. We rijden via Mystic door naar Groton waar we zullen overnachten. Voordat we gaan slapen spenderen we de avond in het grootste casino van de Verenigde Staten, het Mohegan Sun. Sommigen weten het, ik heb niets met gokken, maar ik heb wel met $5 op van die slotmachines ‘gespeeld’ en kwam er met $1 winst uit. Joepie!

Dag vier van deze autorit besteden we aan een uitstapje naar een outletcenter voor wat inkopen om daarna naar New Haven te rijden. Hier wandelen we door Yale heen, weer een Ivy League universiteit. De sfeer is door een andere bouwstijl en inrichting weer heel anders dan MIT, Harvard of Brown, grappig om te zien. Vanuit New Haven rijden we naar New York om ons daar in het Harlem YMCA te installeren voor een paar dagen in de Big Apple.

Foto’s hier:
https://picasaweb.google.com/martin.vanelp/VanBostonNaarNYC

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s