Drent in Zwitserland

Deze zomer heb ik mezelf maar eens de luxe gegund twee keer op vakantie te gaan. Dat was des te makkelijker omdat mijn goede vriend Wesley me had uitgenodigd langs te komen in St. Gallen, Zwitserland, waar hij tegenwoordig studeert. De weergoden waren ons goed gezind, behoudens een enkel buitje. En mede met dank aan de culinaire kookkunsten van Wesley, heeft de inwendige mens zich ook prima vermaakt.

Ik ben meer van de stedentrips, dan van het in de natuur enorm rond te lopen naar nergens. Kortom, we hebben half Zwitserland doorkruisd, stad en land afgereisd. We zijn begonnen in Ticino, Zwitserland in Italiaanse sferen. St. Gallen beter bekeken, waaronder de indrukwekkende kloosterbibliotheek (Werelderfgoed). Door naar Schaffhausen voor de klaterende Rheinfall. In Einsiedeln de draaiorgelmanifestatie voor lief genomen, om het lokale klooster te bezoeken, helaas zonder bijzonder veel binnen te hebben kunnen zien. Op de Walensee ronddobberen, met de bol vol in de zomerzon. Beren bewonderen in Bern, en bazelen in Basel. Rondkijken in Zurich, en enige historische verheffing in het Landesmuseum. Ten laatste Luzern, en de Rütli, stichtingsplek van het eedgenootschap Zwitserland bezocht.

Grappen en grollen zijn van het soort ‘je-had-er-bij-moeten-zijn’, en ik kan daarvan dus alleen zeggen dat we heerlijk in vorm waren. Topweek. Bedankt voor de gastvrijheid Wesley!

Foto’s: http://picasaweb.google.com/martin.vanelp/Zwitserland

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s