Drent in Bratislava

Op onze voorlaatste dag nemen we de trein naar Bratislava voor een dagtochtje. Het station aldaar is een onduidelijke oude bende en het gesnauw bij de tramhalte belooft weinig goeds. Maar niets is minder waar. Bratislava verrast ons positief. De burcht is leuk om door te wandelen en het historische centrum heeft een gemoedelijke sfeer en komt meer authentiek over dan Praag. Het centrum is niet heel groot, maar het ziet er allemaal mooi uit. Qua sfeer zou ik het vergelijken met Luxemburg. Voor een/twee dagen is Bratislava een prima bestemming en wij hebben ons er mede dankzij het prachtige weer goed vermaakt.

De laatste volle dag in Wenen besteden we door eerst een eindje te fietsen met de nagenoeg gratis Citybikes door het Prater park, en een rondje aldaar om het Ernst Happel stadion. Daarna fietsen we naar het noorden van het centrum en zetten we de fiets aan de kant voor de lunch, en zo rollen we eigenlijk de dag door want daarna willen we graag Duitsland – Engeland zien, waarna natuurlijk een lekker hapje eten volgt. Afronden doen we met ijs van de beste ijssalon in Wenen.

De dag van morgen brengt de terugreis, en donderdag is het weer werken geblazen. En dat is minder erg na een lekkere vakantie zoals de afgelopen dagen!

Foto’s Bratislava: http://picasaweb.google.com/martin.vanelp/Bratislava

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s