Drent in Hong Kong/Macau

Inmiddels vertoef ik enige dagen in Hong Kong en de 31e heb ik Mark een fijne voortzetting van zijn reis om de wereld gewenst: hij is naar de Filipijnen vertrokken. Om eerst even op de Westers-vraag terug te komen: Hong Kong doet inderdaad nog meer Westers aan dan Shanghai, denk bijvoorbeeld aan kleding en het algemene straatbeeld.

Met Mark heb ik nog het uitzicht van de Victoria Peak tot me genomen en de 30e waren we op het eiland Lantau waar we met hulp van de kabelbaan de Grote Boeddha bezoeken. De dag erop heb ik de ferry naar Macau genomen om ook even rond te kijken in deze voormalige Portugese kolonie (de huidige status van Macau is qua autonomie binnen China gelijk aan die van Hong Kong, sinds 1999). De casino’s laat ik links liggen, maar ik kom bijvoorbeeld wel bij de Ruinas de São Paulo en de Macau Tower. Als ik op die toren rondloop springt er ook nog iemand naar beneden, met een bungeekoord om de enkels. Begrijpelijk heb ik het maar bij toekijken gelaten.

Gisteren ben ik naar het KCR station Sha Tin gegaan om eerst de Tempel van 10.000 Boeddha’s te bezoeken en het Heritage Museum. Gelukkig was in die laatste een prima werkende airco, want bij het beklimmen van de berg naar de tempel was ik waarschijnlijk al wel een litertje of wat aan vocht kwijt. Dat mag hier wel gezegd trouwens: ik heb het prima naar mijn zin in China, maar bij tijd en wijle zweet ik me bijkans letterlijk kapot en dat is toch minder. Aan het eind van de dag toer ik met de Escalator, een 792m lange roltrap in het centrum van Hong Kong, omhoog om ergens een hapje eten te regelen.

Vandaag ben ik eerst kort bij Repulse Bay geweest, een mooi strand niet eens zo ver uit het centrum van Hong Kong. Niet dat het me te heet onder de voeten werd, maar voor het overige wel dus rijd ik snel door Stanley, een relatief klein kustplaatsje, waar ik lekker tot rust kom. Vanuit Stanley ga ik naar Aberdeen om een blik te werpen op de sampans en het drijvende restaurant, maar persoonlijk vond ik daar maar weinig aan. In Victoria Park, een groot park met ruime gelegenheid tot het beoefenen van allerlei sporten, besluit ik min of meer mijn dag tussen ontelbaar veel picknickende(?) Hong Kong-ers.

Maandag kan ik als het goed is een op maat gemaakt pak ophalen en dinsdag in de avond vangt de reis naar Nederland aan. Het feest is dus bijna over.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s