Flitsleningen: weg ermee!

Met de huidige kredietcrisis is het misschien goed om nog maar weer eens flitsleningen ter sprake te brengen. Het is mogelijk in Nederland om tegen woekerrentes (eufemistisch: behandelingskosten) geld te lenen per SMS.

Een paar artikelen van een jaar geleden:
nrc.nl: Nibud wil verbod op minilening via sms
Volkskrant.nl: SP wil actie van Bos tegen flitsleningen

Aangezien onder andere dat tuig, want dat is het, uit Finland schijnbaar nog steeds actief is heeft het commentaar vorig jaar niet geholpen. Rood staan bij de bank is al behoorlijk duur, maar 20% over 15 dagen slaat alles. Mensen hebben een zekere plicht zichzelf te informeren over de implicaties van een lening. Ik denk echter niet dat er ook maar iemand belang bij heeft dat mensen deze keuze uberhaupt kunnen maken. De afgelopen weken tonen duidelijk aan wat voor een gesodemieter er van komt als mensen makkelijk schulden kunnen maken, laat staan wat ‘onbetaalbare’ woekerrentes uiteindelijk teweeg brengen.

Vrije markt: top, ben ik helemaal voor. Maar het enkele feit dat woekerrentes van 20% over 15 dagen kunnen bestaan toont voor mij aan dat de vrije markt kennelijk imperfect werkt. Weg met die onweerlegbaar te dure flitsleningen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s